Letër të hapur për Kryeministrin Edi Rama

Kryeministrin Edi Rama,

ky eshte nje nga artikujt qe u hodhen ne leter ne 25 Maj, 2017. Ne ket foton ju mund te shihni Kryetarin e Partise Socialiste te Shkodres z.Luan Heta. Partia Socialiste ka qene pas ketyre akteve dashakeqese. Partia Socialiste ka interesa mbi pronen time siç kane dhe te tjeret por gjithsesi ata arsyetohen si pjese e partise, ata jane perreth prones sime. Ata jane ankuar se nuk kane hapesire mjaftueshem per hyrjen e ambulances por kjo nuk eshte e vertete. Une negociova me ta per te lene hapesire te mjaftueshme. Ajo cfare une negociova eshte ti lija pjese me teper sec ishte e nevojshme, per parkimin e makinave te banorve. Ne fund te dites une mendova se u mora vesht por konstatova qe nuk mjaftonte per keta njerez. Ata duan ate cfare nuk i takon. Por ne nuk do leshojme pè. Fatkeqsishte per ta qe po tentojne te me largojne e te me nxjerrin jashte kesaj por ata nuk me njohin mire.

Une do te luftoje dhemb per dhemb aq sa eshte e mundur. Une nuk do heqi dore per ate qe po luftoje, per te drejten, ligjoren qe historikisht me takon. Kam dy pyetje per z.Rama qe jane:- Si pretendon te hysh ne Bashkimin Europian? Kur qeveria juaj, partia juaj ne veçanti, po ndalon pronaret rezident te perdorin pronen e tyre siç e shohin te arsyeshme ?! Dhe -” Kush eshte pergjegjes? Policia?!Deputet te zgjedhur?!Artikulli 11 i Kushtetutes Shqiptare . 2. Prona publike dhe private jane te barabarta dhe mbrojtura me ligj. Artikulli 1 i ECHR : Mbrojtja e Prones Protection of property .Every natural or legal person is entitled to the peaceful enjoyment of his possessions. No one shall be deprived of his possessions except in the public interest and subject to the conditions provided for by law and by the general principles of international law.”

Askush nuk kishte asnje pergjigje, e vetmja gje qe ben ishte te shikonin njeri-tjetrin kur i sfidon me pyetje -“Kjo eshte prona ime. Ti nuk ke te drejte te me thuash qe te mos hedh materiale ketu, kush ta jep kete te drejt? Nga erdhi ky urdher?” Z.Rama nuk e di a jeni ne dijeni te opinionit tim, ndoshta ju jeni neutral dhe nuk dua ju gjykoj pa ju njohur ne person por shpresoj qe ju do e shikoni kete pune dhe ta ndaloni ate. Si Kryeminister dhe Kryetar i Partise Socialiste ju e keni per detyre dhe eshte pergjegjesia juaj te mos shkelet ligji. Ne kete rast flitet per banoret e  Shkoder, te; Lagjes Vasil Shanto, tek ish Kulla e Gjonmarkajve; ata duhet te respektojne pronen tone. Po ju pyes si pjesetare e familjes qe eshte pjese e historise kombetare. E familjes qe sakrifikoje bijte e saj per Shqiperine e Lire. Nje familje qe nuk kerkoj asgje ne shkembim nga vendi vet, perveç se e deshi ate, luftoje per te dhe vdiq per te!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s